Ohjeita Zoom-kokoontumiseen

 

Zoom-kokoontumiseen liittyminen

Osallistuessasi Zoom-kokoontumiseen sinun ei tarvitse ladata Zoomia koneellesi. Klikatessasi osallistumislinkkiä sovellus saattaa ehdottaa sinulle Zoomin lataamista, jonka voi ohittaa seuraavaksi avautuvasta näkymästä kohdasta join from your browser” .

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä etukäteen osoitteessa https://zoom.us/test Testausta varten luodussa kokoushuoneessa voit esimerkiksi testata ääni- ja mikrofonitoimintoja.

 

Zoom-kokoontumiseen voit osallistua tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilla.

Zoom-sovelluksen lataus on maksutonta, ja jos osallistut Zoomiin tietokoneelta, voi sovelluksen lataaminen omalle koneelle kannattaa, koska ladattava sovellus on ominaisuuksiltaan monipuolisempi kuin Zoomin selainversio (Lataa maksuton Zoom: https://zoom.us/download).
Myös selaimen kautta osallistuminen on kuitenkin mahdollista, ja suosituksena on tällöin Google Chrome -selaimen käyttö, jolla Zoom toimii parhaiten.

 

Zoom-kokoontumiseen päästyäsi näkyvillä ovat ainakin seuraavat perustoiminnot:

1. Vasemmassa kuvakkeessa yllä on oma mikrofonisi (kuvassa mikin käyttö on pois päältä).
2.  ”Start Video” -kohdasta voit valita näytkö sinä muille osallistujille (kamera kuvassa pois päältä).
3. ”Participants” -kohtaa klikatessasi näet kaikki kokoontumisen osallistujat.
4. ”Chat” -osiossa voit kirjoittaa ja keskustella muille.


Miksi äänet eivät kuulu Zoom-kokoontumisessani?

Zoom saattaa kysyä kokoontumisen liittyessäsi sinulta: ”Join audio”  tai ”Zoom wants to use your microphone / camera”, johon sinun on vahvistettava ”allow”, jotta äänet saadaan mukaan.

Joskus kysymys ”Zoom wants to use your microphone” voi vilahtaa näytöltä ohi hyvin nopeasti, ja kysymys voi jäädä piiloon tai vahvistamatta, jolloin et kuule muita osallistujia tai mahdollisia esityksiä. Mikrofoni-kuvakkeen viereistä ”väkästä” klikkaamalla löytyy ääniasetus-valikko.

Myös oman laitteen ääniasetukset kannattaa tarkistaa. Joskus voi auttaa myös kirjautuminen pois Zoom-kokoontumisesta, ja klikata itsensä uudelleen sisään osallistumislinkistä, kiinnittäen tällä kertaa huomiota mahdollisiin kysymyksiin kirjautumisen yhteydessä.