< Kaikki tapahtumat

Hyvän unen esteet – webinaari

1.11. klo 1819

Zoom , Verkossa

Uneen kohdistuvat pelot

Soili Kajaste, psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti

Yö on monelle huonosti nukkuvalle pelkojen ja ahdistuksen aikaa. Päivän asiat vaivaavat mieltä, painajaiset tulevat uniin, kuuluu pelästyttäviä ääniä, yksinäisyys tuntuu tuskalliselta ja joskus ei pysty liikuttamaan jäseniään, on halvaantunut olo. Yö on kamala, kauhuja täynnä. On tunne, että tälle ei voi mitään. Mutta voisiko kuitenkin jotain? Joskus auttaa tieto, joskus on menetelmiä, joilla helpottaa tilannetta. Yön pelkojen helpottaminen on tämän esityksen aihe.

Akuutti stressi ja uni


Anu-Katriina Pesonen
, kokeellisen aivotutkimuksen professori, Helsingin yliopisto

Stressi vaikuttaa uneen monella eri tavalla – kaikki vaikutukset eivät kuitenkaan ole aina negatiivisia. Harvemmin pohditaan sitä, miten uni vaikuttaa tunteidensäätelyn ja ongelmanratkaisun tukena. Luennolla esitellään tuoreita tutkimusesimerkkejä stressin ja unen välisestä dynamiikasta.

 

Luentojen aikana osallistujat voivat esittää chatissa kysymyksiä, joihin asiantuntijat vastaavat luennon jälkeen.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Osallistu tästä (Zoom) 

Tapahtuma on osa Univiikkoa® 30.10.-6.11.2022. Univiikko® on Uniliiton rekisteröimä tavaramerkki vuosittain vietettävälle teemaviikolle, jolloin kiinnitetään huomiota uneen ja unihäiriöiden hoitoon. Univiikon® päiväkohtaiset tapahtumat löytyvät Uniliiton kalenterista.