Uniyhdistykset

Uniliitto ry on Suomessa toimivien uniyhdistysten keskusjärjestö

Uniliitto on perustettu maaliskuussa 1999 ja sen ovat perustaneet unihäiriöistä kärsivien potilasyhdistykset yhteiseksi keskusjärjestökseen. Perustajajäseniä ovat Levottomat Jalat–Restless Legs ry, Suomen Narkolepsiayhdistys ry, Suomen Unettomat ry ja Suomen Uniapneayhdistys ry.

Uniliiton perustamisen jälkeen ovat aloittaneet toimintansa ja liittyneet Uniliiton jäseneksi  Epätyypillinen unirytmi ry, Helsingin Uniyhdistys ry. Pirkanmaan Uniyhdistys ry, Turun Uniyhdistys ry ja Vantaan Uniyhdistys ry.

Henkilöjäsen liittyy aina Uniliiton jäsenyhdistykseen eli uniyhdistykseen. Osa uniyhdistyksistä keskittyy tiettyihin sairauksiin, osa ottaa toiminnassaan huomioon kaikki unihäiriöt. Useimmat yhdistykset ovat valtakunnallisia, jotkut alueellisia.

Uniyhdistyksessä voit muun muassa:
– osallistua vertaisryhmätoimintaan
– toimia vertaisryhmän ohjaajana
– osallistua viestintään ja markkinointiin
– toteuttaa varainhankintaa
– tehdä edunvalvontaa
– suunnitella ja toteuttaa tapahtumia, luentoja, kerho- ja ryhmätoimintaa
– olla käytännön apuna tapahtumissa ja kampanjoissa
– tulla mukaan suunnittelemaan ja kehittämään koko yhdistyksen toimintaa

Tutustu uniyhdistysten toimintaan ja liity jäseneksi uniyhdistyksen sivulla olevalla lomakkeella.

Uniyhdistyksen jäsenetuna saat neljä ketaa vuodessa ilmestyvän Uniuutiset -jäsenlehden, joka sisältää runsaasti tietoa hyvästä unesta, unihäiriöistä ja niiden hoidosta sekä vertaistukea unihäiriöistä kärsiville. Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan.