Helsingin Uniyhdistys ry

Helsingin Uniyhdistys ry

 


Helsingin Uniyhdistys ry

c/o Uniliitto ry
Sitratori 3
00420 Helsinki

Helsingin Uniyhdistys ry toimii Uniliitto ry:n jäsenyhdistyksenä edistäen erilaisista unihäiriöistä kärsivien elämänlaatua ja lisäten yleistä tietoisuutta unen ja vireyden merkityksestä elämänlaatuun. Yhdistys järjestää mm. vertaistukitoimintaa sekä yleisöluentoja unihäiriöistä kärsiville ja heidän läheisilleen.

Unitupa-vertaisryhmät

Helsingin Uniyhdistys järjestää Unitupa-toimintaa. Unituvat ovat kaikille avoimia vertaisryhmiä erilaisista unihäiriöistä kärsiville ja heidän läheisilleen. Unitupia ohjaavat kokeneet vertaisohjaajat, jotka kärsivät itsekin jostain unihäiriöstä. Unitupaan osallistuminen on maksutonta.

Vertaisryhmät kokoontuvat yleensä kerran kuukaudessa kevät- ja syyskauden aikana arki-iltoina alkuillasta. Ryhmien aikataulut ja paikat löytyvät Uniliiton kalenterista.

Tule vertaisryhmään keskustelemaan luottamuksellisesti unihäiriöistä Unitupiin! Kaikki ovat tervetulleita eikä tilaisuuksiin ole ennakko-ilmoittautumista.

Kampin Unitupa kokoontuu Kampin palvelukeskuksessa, Salomonkatu 21, tapaamispaikkatila ”Keltsu” kellarikerroksessa (krs. -2). Ohjaajana toimii vertaisohjaaja Marja Ylösmäki. Kahvi- ja teetarjoilu.

Senioreiden Unitupa toimii verkossa, joten osallistua voi mistä päin Suomea tahansa, Zoomissa. Lisätietoja tapaamisista Uniliiton kalenterista.

Suomen Unettomat ry:llä on verkossa toimivia Unitupia työikäisille.

Unitupalaiset Facebook-ryhmä vertaisryhmissä kävijöille

Unitupa-vertaisryhmiin osallistuneet voivat jatkaa käytyjä keskusteluja ja tehdä päivityksiä Unitupalaiset Facebook-ryhmässä. Ryhmän ylläpitäjinä ovat Helsingin Uniyhdistyksen varapuheenjohtaja ja vertaisohjaaja Marja Ylösmäki sekä Suomen unettomat ry:n pj., väsymysriskien hallinnan (FRM) kouluttaja Päivi Saarijärvi.

Unikorva-vertaistukipuhelin 040 5039 762

Unikorva on Helsingin Uniyhdistys ry:n ylläpitämä vertaistukipuhelin, johon voit soittaa, kun haluat yksilöllistä tukea unettomuuteesi. Unikorva toimii tilauspohjalta. Lähetä ehdotus sinulle sopivasta puhelinajasta klo 11-20 väliselle ajalle numeroon  040 5039 762, niin voidaan sopia yhdessä ajasta.

Soitathan numeroon vain jos olet sopinut keskusteluajan etukäteen. Unikorvassa sinua palvelevat vertaisohjaajat Rose-Marie ja Marja, joilla on pitkä omakohtainen kokemus unettomuudesta. Rose-Marie svarar även på svenska. Puhelun hinta on normaali puhelumaksu ilman palvelumaksua. WhatsApp-puhelu on maksuton. Unikorva on avoin kaikille.

Muuta toimintaa

Facebook-ryhmämme ovat Helsingin Uniyhdistys ry  ja Helsingin Uniyhdistyksen jäsenet ja ystävät

Tarkempia tietoja lähiajan toiminnastamme löydät Uniliiton kalenterista tai viimeisestä jäsenkirjeestä.

Katso Unikeonpäivän 2023 luentomateriaali rentoutumisen menetelmistä unettomuuden hoidossa.

Webinaaritallenne 30.3.2022,
”Saako uneton lääkkeetöntä hoitoa?” Kuuntele tallenne tästä
Unesta ja sen hoidon saatavuudesta keskustelemassa tietokirjailija, toimittaja Leeni Peltonen, lapsiperheiden uniohjaaja, terveydenhoitaja Sari Tammikari ja Helsingin Uniyhdistyksen puheenjohtaja Marja Ylösmäki. Keskustelun pohjalla on toimittaja Leeni Peltosen ja aivotutkija Minna Huotilaisen kirja “Uni ja unettomuus” (Otava 2022).

Yhdistyksen järjestämässä Syystapahtumassa 9.11.2023 elämäntapavalmentaja Laura Pulli luennoi innostavasti, ja vastasi kysymyksiin koskien liikuntaa ja ravitsemusta. Luentomateriaali on luettavissa täällä.

Tule mukaan!

Tule mukaan yhdistyksen toimintaan ja jäseneksi tällä lomakkeella. Jäsenmaksu on 15 euroa vuodessa ja se laskutetaan uusilta jäseniltä heti liittymisen jälkeen. Yleinen jäsenlaskutus tehdään alkuvuodesta, Loka-joulukuun aikana jäseneksi liittyvät saavat loppuvuoden jäsenyyden ilmaiseksi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan!

Jäsenetuina saat

  • Uniuutiset-jäsen- ja tiedotuslehden kotiin kannettuna neljä kertaa vuodessa. Lehti sisältää runsaasti tietoa unihäiriöistä ja niiden hoidosta sekä vertaistukea unihäiriöistä kärsiville.
  • Hyvä Uni  – Uniuutisten teemanumeron kotiin kannettuna 3-4 vuoden välein.
  • etuhinnalla FlowBody – Suolahuone Viikki – hyvinvointikeskuksesta suolahuonehoitoja ja yhden tutustumiskäynnin hierontaan 39 € (norm. 44 €).  Lisätietoja täältä.
  • 10% alennuksen kaikista TEMPUR®-tuotteista seuraavista Tempur Brand Store -myymälöistä: Vantaa/Tikkurila, Jumbo, Helsinki Outlet ja Espoo Iso Omena

Lisätietoja

Puheenjohtaja Rose-Marie Kjellberg
puh. 040 5039 762 (Jätä yhteydenottopyyntö tekstiviestillä tai WhatsApp -viestillä.)
helsinginuni@gmail.com

Helsingin Uniyhdistyksen tietosuojaseloste

Yhdistyksen säännöt