< Kaikki tapahtumat

Kognitiivisen hypnoterapian testiryhmä (krooninen unettomuus)

13.9.2022 klo 18

Zoom , Verkossa

 

 

Tämä kurssiryhmä on täyttynyt. Katso tulevat uniryhmäkurssit sekä tapahtumat kalenterista

 

Kognitiivisen hypnoterapian testiryhmä unettomuudesta kärsiville

Kognitiivinen hypnoterapia perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja positiiviseen psykoterapiaan. Hypnoosin avulla haetaan muuttunutta tietoisuuden tilaa, minne synnytetään ja vahvistetaan korjaavia ratkaisumielikuvia ja mielentiloja.

Kognitiivisella hypnoterapialla hoidetaan mieleen juurtuneita, usein tiedostamattomia uskomuksia. Unettomuuden hoidossa haetaan ihanteellista mielentilaa, jossa nukkuminen on mahdollista. Lisäksi pyritään löytämään ja vahvistamaan vaihtoehtoista tulkintaa unettomuutta ylläpitäviin ajatuksiin ja uskomuksiin.

Kognitiivisen hypnoterapian testiryhmään otetaan mukaan kymmenen kroonisesta unettomuudesta kärsivää henkilöä. Hypnoterapia tapahtuu ryhmätapaamisina verkossa (Zoom tai Teams), jolloin tarvitset tapaamisia varten nettiyhteydellä toimivan tietokoneen, kameran ja mikrofonin.

Hypnoosiharjoituksia tehdään kuuden viikon ajan kuudessa tapaamisessa. Ohjaajina toimivat asiantuntijatason CBT-I -unettomuusterapeutit (SUS) Anna-Mari Aronen ja Susan Pihl ja psykoterapeutti Raija Arpré. Jokaisella terapeutilla on oma terapeuttinen menetelmänsä, johon kaikki ryhmässä olevat osallistuvat. Kutakin menetelmää toteutetaan kaksi viikkoa.

Unen arviointia varten unettomuuden vaikeusastetta ja unettomuuteen liittyviä uskomuksia kartoitetaan kyselylomakkeiden ja uni-valve -päiväkirjan avulla.

Ryhmä on luonteeltaan testiryhmä, ja sen vuoksi ilmainen. Toivomme kaikkien osallistujien sitoutuvan jokaiseen verkkotapaamiseen, täyttämään ryhmän alussa ja lopussa kyselylomakkeet sekä pitämään uni-valvepäiväkirjaa kuuden viikon ajan.

Harjoitukset toimivat parhaiten, kun osallistuja kokee olonsa turvalliseksi harjoituksen aikana. Jos sinulla on epäilyksiä tai pelkoja hypnoosihoitoa kohtaan, niin silloin tämä ryhmähypnoosi ei ole sinulle sopiva. Tämä kokeellinen lähestymistapa ei myöskään ole sopiva hoitomuoto, jos sairastat skitsofreniaa, dissosiaatiohäiriötä tai vaikea-asteista masennusta tai ahdistusta.

Ryhmä alkaa 13.9.2022

Testiryhmään otetaan kymmenen osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy viimeistään 15.8.2022, jonka jälkeen ryhmään hyväksytyille lähetetään lisätietoja ja kokoontumisajat.

Ilmoittaudu tästä. (Ryhmä täynnä)

13.9. 18.00 Alkuhaastattelut ja testausohjelman kulku
20.9. 18.00 1. KHT-intervention ohjaus
27.9. 18.00 1. KHT-intervention vahvistus
4.10. 18.00 1. intervention palaute ja 2. intervention ohjaus
11.10 18.00 2. intervention vahvistus
18.10. 18.00 2. intervention palaute ja 3. intervention ohjaus
25.10. 18.00 3. intervention vahvistus
1.11. 18.00 3. intervention palaute ja loppukeskustelu

Tervetuloa!