< Ajankohtaista

Salla Mansikkamäki jatkaa Uniliiton puheenjohtajana

Uniliiton syyskokous 27.11.2020 valitsi Salla Mansikkamäen (Helsinki) jatkamaan seuraavan kaksivuotiskauden Uniliiton puheenjohtajana. Salla on opiskellut Turun yliopistossa lääkekehitystiedettä ja tekee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan.

Keskeisin tulevien vuosien haaste on puheenjohtajan mielestä Uniliiton auttaminen kasvuun ja kehittymiseen niin että yhä useampi saisi liitosta ja uniyhdistyksistä tarvitsemaansa tukea. Myös unihäiriöistä kärsivien edunvalvonta on Sallan mielestä Uniliiton keskeinen tehtävä.

”Tavoitteena tulee olla, että yksikään unihäiriöistä kärsivä ei jäisi yksin vaan saisi tarvitsemansa tiedon, tuen ja hoidon. Uniliitto ja sen jäsenyhdistykset voivat tarjota tietoa ja vertaistukea, mutta unihäiriöiden diagnosointi ja hoito on terveydenhuollon tehtävä. Suomessa on paljon alan tutkimusta ja huippuosaajia, mutta erityisesti julkisten palveluiden saatavuudessa ja saavutettavuudessa Suomessa on vielä paljon parannettavaa”, Salla Mansikkamäki sanoo.

Uniliiton hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle uutena jäsenenä Tarja Nylander (Tampere) ja jatkokaudelle Minttu Lehtovaara (Inkoo), Hanna Nikupaavo (Kalajoki), Sari Tammikari (Espoo) ja Marja Ylösmäki (Helsinki). Toimikauttaan hallituksessa jatkavat Kira Andersson (Helsinki), Anna-Mari Aronen (Helsinki), Sirkka-Liisa Ronni (Helsinki), Päivi Saarijärvi (Rajamäki), Heimo Valkama (Turku) ja varajäsen Eemil Partinen (Helsinki).

 

Julkaistu: 3.12.2020

Jaa tämä sivu