< Ajankohtaista

Podcast: Vireys on myös turvallisuuskysymys

Päiväaikainen vireys luo edellytykset hyvinvoinnille, ja vireyden perustan luo riittävä, oikea-aikainen ja palauttava uni. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että vireys on myös turvallisuuskysymys? On tärkeää, että ratin takana reaktiokyky on kunnossa ja työssä hoksottimet toimivat. Suomen Unettomat ry:n puheenjohtaja Päivi Saarijärvi toimii väsymysriskien hallinnan konsulttina ja tuntee hyvin vireyden merkityksen niin omalle hyvinvoinnille kuin työyhteisönkin hyvinvoinnille.

Vireys yksilötasolla tarkoittaa sitä, että ajatus juoksee kirkkaasti, keho toimii hyvin ja elämässä on iloa, intoa ja voimaa. Työpaikalla vireys näkyy tehtävien ja tavoitteiden mukaisena toimintana, toimivana vuorovaikutuksena ja turvallisuudesta huolehtimisena. Ja vireä yhteiskunta on osallistava, edistyksellinen, kehittyvä ja hyvä paikka elää.

Päivin kanssa vireydestä ja unesta keskustelee Suomen Unettomat ry:n varapuheenjohtaja Johanna Kivinen. Kuuntele podcast

Julkaistu: 7.4.2021

Jaa tämä sivu