< Ajankohtaista

Osallistu kansainväliseen ICOSS (International Covid Sleep Study) tutkimukseen

Tutkimuskutsu:

 

Kaikki 18-vuotta täyttäneet suomalaiset voivat osallistua vastaamaan kansainväliseen laajimpaan pandemia-ajan terveyskyselyyn verkossa osana Suomesta käsin johdettavaa ICOSS projektia.

Toivomme vastaajiksi laajaa kirjoa 18-vuotta täyttäneitä henkilöitä, jotka ovat joko välttyneet kokonaan tartunnalta, saaneet tartunnan mutta ovat olleet oireettomia, sairastaneet tartunnan lievänä tai vakavana tai kärsivät koronatartunnan jälkeisistä pitkittäisseurauksista.
Kyselyyn vastataan verkossa NIMETTÖMÄSTI eli identiteettisi pysyy salassa: https://educationhelsinki.eu.qualtrics.com/…/SV…

Kyselyyn kuluu vastausaikaa keskimäärin 20 minuuttia jos vastaajalla ei ole ollut COVID-19-tartuntaa, ja 40 minuuttia jos vastaajalla on ollut COVID-19-tartunta.

 

ICOSS on kansainvälinen tutkimusprojekti, joka lanseerattiin Suomesta käsin Professori Markku Partisen johdolla vuonna 2020 keväällä vastaamaan avoimiin kysymyksiin koronapandemian vaikutuksista jaksamiseen, toimintakykyyn ja terveyteen unen ja vuorokausirytmin näkökulmasta.
ICOSS projekti on laaja kansainvälinen tutkimus-yhteystyö, joka kartoittaa pandemian aikaisia terveyskysymyksiä aikuisväestötasolla. Mukana on yhteensä 18 eri maata: Suomi, Ruotsi, Norja, Itävalta, Saksa, Ranska, Englanti, Italia, Puola, Portugali, Belgia, Kroatia, Brasilia, Kanada (sekä englannin- että ranskankielinen väestö), Yhdysvallat, Israel, Kiina (erikseen Manner-Kiina ja Hong Kong) ja Japani.

ICOSS kyselyaineiston tavoite on kerätä tietoa erityisesti uni- ja vuorokausirytmiongelmien yhteydestä pandemiaan ja COVID-19 tartuntaan. Tarkoituksena on saada tietoa erityisesti väsymyksestä ja uupumuksesta pandemian aikaan sekä pitkittyneistä COVID-oireista (LongCOVID) ja toisaalta etsiä ennustavia tekijöitä heikentyneelle unelle, jaksamiselle, hyvinvoinnille ja eri vaikeustason tartuntariskille.

 

Tutkimus pyrkii myös vastaamaan kysymyksiin siitä, mitkä tekijät altistavat pitkittyneille COVID-oireille kuin myös minkälaisia neurologisia seurauksia koronatartunnasta on, eriytyisesti eri uni- ja vuorokausirytmihäiriöiden ja toimintakyvyn tasolla.

Kysely on vastattavissa Suomessa asuville Touko-Syyskuu 2021 ajan verkossa ICOSS2ndsurveyFinland:
https://educationhelsinki.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_74IHRA1aEK3Ymxw

Hyperlinkki: ICOSS2ndsurveyFinland

QR-koodi:

Julkaistu: 21.5.2021

Jaa tämä sivu