< Ajankohtaista

Uniuutiset 2/2021

Kannattaako unta mitata? – Kysymystä pohtivat Helsingin yliopiston Sleep & Mind tutkimusryhmän johtaja prof. Anu-Katriina Pesonen ja Helsingin Uniklinikan tutkimusjohtaja prof. Markku Partinen.
Prof. Partinen on myös THL:n / Helsingin yliopiston tutkija Ilona Merikannon kanssa viemässä ICOSS (International COVID Sleep Study Questionnaire) – projektia sen toiseen vaiheeseen: Lue Uniliiton tiedote tutkimuksesta, jossa selvitetään COVID-19-taudin yhteyttä uneen, päiväaikaiseen väsymykseen sekä toimintakykyyn, ja osallistu mukaan selvitykseen!
Iltavirkut kokevat työkykynsä huonoksi kaksi kertaa useammin aamuvirkkuihin ikätovereihinsa verrattuna, osoittaa Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 pohjautuva Oulun yliopiston tutkimus. Onko syynä iltavirkkujen kokema jatkuva univaje, ja onko sille jotain tehtävissä?
Unihoitaja Marja Pousi: ”Kun nukkuminen paranee, koko elämänlaadussa voi tapahtua dramaattisia muutoksia.”
Narkolepsia on kuulunut Satu Syväys-Puuskan elämään jo yli 30 vuotta.

Lue Uniuutiset 2/2021

Julkaistu: 16.6.2021

Jaa tämä sivu