Uniuutiset 3/2021

Julkaistu: 27.9.2021

Hypnoosista apua unihäiriöiden hoitoon

”Oikein kohdennettuna ja käytettynä hypnoosi sopii myös unihäiriöiden hoitoon”, sanoo psykiatri Hannu Lauerma, jolla on pitkän linjan kokemus hypnoosin käytöstä terveydenhoitoalalla. Mielikuvat hypnoosista ovat usein pinnallisia ja vääriäkin. ”Hypnoosissa käytetään hyväksi ihmisen luontaista reagointitapaa, ja esimerkiksi unettomuuden hoidossa voimakkaisiin huoliajatuksiin voidaan toisinaan vaikuttaa suggestiolla”, sanoo unihoitaja Anna-Mari Aronen.

Sopiiko painopeitto lapsille?

Kolmivuotias Unto nukkuu kotona hyvin, mutta päiväkodin päiväunet alkoivat sujumaan paremmin vasta, kun painopeitto otettiin käyttöön. Perheen isä, Arto Puikkonen kuuli vanhempien keskusteluryhmässä vinkkejä aiheesta.

Unilääketiede 2021 -koulutuspäivien ohjelma on julkaistu

Unilääketieteen koulutuspäivät järjestetään 23. kerran, tänä vuonna verkkokoulutuksena. Lue lisää aiheesta

Uniapneaan apua CPAP-laitteella

Simo Arvela poti uniapneaa ja siitä aiheutuvaa väsymystä useita vuosia, kunnes CPAP-hoito alkoi, ja jo ensimmäisten öiden jälkeen vireystaso koheni huomattavasti. Nykyään Simo kannustaa vastaavassa tilanteessa olevia hakemaan apua: ”Omassa asiassa kannattaa olla aktiivinen”.

 

Avaa uniuutiset PDF

Jaa tämä sivu