< Ajankohtaista

Unituvasta ja Unikorvasta vertaistukea uniongelmiin

Uniyhdistykset järjestävät Unitupia, jotka ovat avoimia vertaisryhmiä erilaisista unihäiriöistä kärsiville ja heidän läheisilleen. Ohjaajina toimivat vapaaehtoiset vertaisohjaajat ja kokemusasiantuntijat. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta.

Tapaamiset järjestetään yleensä arki-iltoina alkuillasta. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen ja kokemusten jakamiseen turvallisessa ilmapiirissä samankaltaisia kokemuksia omaavien kanssa. Lisäksi osallistujat saavat ryhmässä tietoa arkea helpottavista ratkaisuista ja palveluista.

Vertaisryhmät ovat matalan kynnyksen maksuttomia keskusteluryhmiä, joihin ei yleensä ole ennakkoilmoittautumista. Ryhmien aikataulut ja paikat löytyvät Uniliiton kalenterista

Helsingin Uniyhdistys pitää yllä Unikorva -vertaistukipuhelinta, johon voi soittaa kaikkialta Suomesta halutessaan keskusteluapua uneen ja unihäiriöön liittyen. Unikorvan numero on 050 543 9933, ja puhelun hinta on paikallispuhelun hinta ilman palvelumaksuja. Puhelimeen on mahdollista jättää myös soittopyyntö.

Unikorvan päivystäjinä toimivat vapaaehtoiset kokemusasiantuntijat  Päivystysajat löytyvät Uniliiton kalenterista sekä Helsingin Uniyhdistyksen kotisivuilta

Julkaistu: 15.11.2021

Jaa tämä sivu