< Ajankohtaista

Pyydä kokemustoimija kertomaan elämästä unihäiriön kanssa

Kokemustoimijan tehtävänä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle elämästä pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa.

Kokemustoimijat on koulutettu kertomaan omasta tilanteestaan ja sairauden vaikutuksista arjen sujumiseen. Tavoitteena on, että terveydenhuollossa ja yhteiskunnassa laajemminkin ymmärrettäisiin pitkäaikaissairauksien ja vammojen vaikutukset yksilön arkeen ja toimimiseen yhteiskunnassa.

Tutustu Hannaan, Kiraan, Ailaan ja Sallaan! Heiltä saat tietoa, millaista elämä on narkolepsian, uniapnean, levottomien jalkojen tai viivästyneen unirytmin kanssa. Katso tarkemmin kokemustoiminta

Uniyhdistysten kokemustoimijoihin saat yhteyden Uniliiton toimiston kautta soittamalla 045 231 2059 tai lähettämällä sähköpostia uniliitto@uniliitto.fi

Valtakunnallisesta kokemustoimijapankista löydät Uniliiton kokemustoimijoista tarkemmat tiedot ja lisäksi monien muiden valtakunnallisten potilasjärjestöjen kokemustoimijoiden tiedot.  Tilaa tunnukset kokemustoimijapankkiin sivulta kokemuspankki

Lähtökohtana on, että tilaaja korvaa kokemustoimijalle esiintymisistä aiheutuvat välittömät kulut kuten matkakustannukset. Palkkioista ei ole yhtenäisiä suosituksia, niistä tilaaja ja kokemustoimija voivat sopia keskenään tilanteen mukaan.

Julkaistu: 18.8.2022

Jaa tämä sivu