Uniuutiset 4/2022

Julkaistu: 5.12.2022

Unettomuus ja masennus

Depressio ja unettomuus kietoutuvat yhteen monin tavoin. Pitkään aihetta tutkinut psykiatri Tiina Paunio kertoo, mitä uutta tiedetään niiden syy-seuraus-suhteista. Masennus on yleinen: noin joka viides suomalainen suomalainen sairastuu siihen jossain vaiheessa elämäänsä.

Uniapneakisko voi olla vaihtoehto CPAP-laitteelle

Uniapnean hoidossa käytetään yleisimmin CPAP-hoitoa, mutta joskus käytetään myös uniapneakiskoja, jotka estävät hengitysteiden tukkeutumisen yön aikana. Miksi kiskohoitoa käytetään Suomessa merkittävästi vähemmän kuin vaikkapa Ruotsissa?

Unilääketiede 2022 -tapahtumassa esillä uusin tutkimustieto

Valtakunnallinen Unilääketiede 2022 -verkkoseminaari kokosi loka-marraskuun vaihteessa uusimman tutkimustiedon äärelle unihäiriöiden parissa toimivat alan ammattilaiset.

 

Avaa uniuutiset PDF

Jaa tämä sivu