Uniuutiset 3/2020

Julkaistu: 21.9.2020

Uniryhmä auttaa unen löytämisessä. Kognitiivis-behavioraaliseen terapiaan perustuvia lääkkeettömiä menetelmiä käytetään myös Uniliiton järjestämissä ohjatuissa uniryhmissä esimerkiksi ns. toiminnallisen unettomuuden tai etenkin vaikkapa stressipohjaisen unettomuuden hoidossa. Artikkeli kertoo mistä unettomuuden lääkkeettömissä hoidoissa on kyse.
Suomessa juodaan runsaasti kahvia, mutta miksi kofeiini virkistää ja miksi jotkut ovat sille herkempiä kuin toiset? Kofeiinilla on tutkimusten mukaan todettu olevan hyvin myönteisiä vaikutuksia, esimerkiksi tarkkaavaisuuden ja muistin paraneminen.
Kansanedustaja ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo: ”Väsymys ei johtunutkaan vain kovasta työnteosta”.
Unilääketiede 2020 -koulutuspäivät on muutettu webinaariksi turvallisuussyistä.

Avaa uniuutiset PDF

Jaa tämä sivu