< Ajankohtaista

Apua vertaisryhmistä ja ohjatuista uniryhmistä – kevätkausi 2021 käynnistymässä

Kevätkaudelle laaditaan aikatauluja parhaillaan Unitupa-vertaisryhmien, sekä ohjattujen uniryhmien osalta.

 

Unitupa-vertaisryhmät ovat tarkoitettu unihäiriöisille sekä heidän läheisilleen. Vertaisryhmät ovat matalan kynnyksen maksuttomia keskusteluryhmiä, ja ryhmien tavoitteena on ensisijaisesti avun saaminen kokemusten jakamisen kautta. Ohjaajina toimivat kokemusasiantuntijat, eikä vertaisryhmiin ole tavallisesti ennakkoilmoittautumista, paitsi etä-vertaisryhmillä, joissa osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin ennen etätapaamisen alkua.
Unitupa-etävertaisryhmiin voi ilmoittautua kalenterista. Etävertaisryhmät ovat avoimia kaikille ympäri Suomen.

Ohjatut uniryhmät ovat kuuden tapaamiskerran kurssimuotoisia tapaamisia, joiden tavoitteena on auttaa unihäiriöistä kärsiviä parantamaan lääkkeettömin menetelmien kautta elämänlaatuaan. Ryhmiä ohjaavat Uniliiton kouluttamat terveydenhuollon ammattilaiset. Uniryhmissä käytetään kognitiivis-behavioraalisiin menetelmiin perustuvia keinoja sekä annetaan neuvontaa pienryhmissä. Mukana ohjatuissa uniryhmissä on vertaistuellinen elementti.
Myös ohjattuja uniryhmiä on järjestetty sekä lähi- että etätapaamisina, ja ne löytyvät tulevien tapahtumien ohella kalenterista.

Unikorva on vertaistukipuhelin, johon voit soittaa, kun haluat yksilöllistä tukea unettomuuteen. Vastaajina toimivat vertaisohjaajat, joilla on pitkä kokemus unettomuudesta. Soittoajat ym. tiedot  löytyvät kalenterista sekä puhelinpalvelun järjestäjän Helsingin Uniyhdistyksen sivulta (puhelin on avoin kaikille jäsenyydestä tai asuinpaikkakunnasta riippumatta).

Tervetuloa!

Osallistuminen etäryhmiin (vertaisryhmät tai ohjatut uniryhmät) ei vaadi etätapaamisohjelmistojen, kuten Teamsin tai Zoomin latausta omalle koneelle, vaan osallistuja voi osallistua liittymällä saatuaan kutsulinkin sähköpostiinsa.

Julkaistu: 2.2.2021

Jaa tämä sivu